1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovengebakken makreel met winterpeen en laurier

Ovengebakken makreel met winterpeen en laurier

Ovengebakken makreel met winterpeen en laurier product foto
  • Ingredienten:

  • 2 winterpenen geschild en in stukken
  • 4 (zoete) aardappelen geschild en in stukken
  • 1 zakje sjalotten geschild
  • 3 takje tijm
  • 2 blaadje laurier
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 4 panklare makrelen of forellen
  • 1 citroen in parten
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de stukken winterpeen, aardappel en sjalotten samen met de tijm en laurier op de bakplaat (of in een met bakpapier beklede ovenschaal). Giet de olie erover en schep door elkaar. Leg de vissen ertussen en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bak dit midden in de oven in circa 25 minuten bruin en gaar. Serveer met parten citroen.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie