1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 3 venkelknollen, in dikke plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
  • 2 eetlepels (Griekse) olijven, eventueel zonder pit en in plakjes
  • enkele druppels citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 bosje dille of kervel, grof gehakt
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de venkelplakken op de bakplaat en giet de olie erover. Bestrooi met zout, peper, de kappertjes en de olijven. Schep alles goed door elkaar. Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de venkel in circa 15 minuten lichtbruin kleuren. Schep eventueel tussendoor nog een keer om. Neem uit de oven. Bedruppel de venkel met wat citroensap en bestrooi met de pijnboompitten en dille. Lekker bij vis of kip uit de oven.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 165
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie