1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met knolselderij en pompoen

Ovenschotel met knolselderij en pompoen

Ovenschotel met knolselderij en pompoen product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g knolselderij, geschild
  • 400 g pompoen, geschild
  • 2 eetl. boter
  • 2 uien, gepeld en in ringen
  • 200 g beenham, in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. gedroogde majoraan of oregano
  • 250 ml room
  • 200 ml groentebouillon van tablet
  • 2 eieren
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd deknolselderij en pompoen in plakken vancirca 1/2 centimeter dik. Beboter een ovenschaalmet een eetlepel boter en leg deplakken knolselderij, pompoen en ui om enom in de schaal. Verdeel de blokjes hamtussen de lagen groenten en bestrooi elkelaag met een beetje zout, peper en majo -raan. Klop de room los met de bouillon eneieren en giet dit over de groenten. Bedekde ovenschotel met aluminiumfolie en bakalles in circa 40 minuten gaar. Verwijder defolie de laatste 10 minuten zodat de bovenkantmooi bruin wordt.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie