Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pão de queijo

Pão de queijo

Pão de queijo product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 240 milliliter melk
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 275 gram bloem
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte oude kaas
Bereiden
Breng de melk met de olie en 1 theelepel zout zachtjes aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en voeg de bloem in één keer toe. Roer stevig (bij voorkeur met een handmixer) tot alle bloem is opgenomen en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld tot lauwwarm. Klop dan de eieren er één voor één door en daarna de kaas tot een glad, plakkerig deeg ontstaat. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak van het deeg gelijke porties ter grootte van een walnoot en leg ze met wat tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Bak de kaasbroodjes in de oven in circa 15 minuten gaar. Serveer ze warm.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
13 g
vet
10 g
Kcal
165