Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paasbrood met gedroogd fruit

Paasbrood met gedroogd fruit

Paasbrood met gedroogd fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak wit broodmix
  • 300 ml handwarm water
  • 25 g boter
  • 50 g blanke rozijnen
  • 50 g krenten
  • 50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetl. amandelschaafsel
Voorbereiden
Maak het brooddeeg volgens de aanwij­zingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Laat ondertussen de rozijnen, krenten en abrikozen in gekookt water 20 minuten weken. Giet ze af en laat ze uitlekken. Kneed ze goed door het deeg en laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Voor een vlechtbrood: snijd het deeg in 3 gelijke stukken en rol deze uit tot slierten van 4 centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Vlecht de slierten losjes in. Voor een ovaal brood: vorm een ovaal van het deeg. Druk de vier eieren in het paasbrooddeeg en laat ze er iets bovenuit steken. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het brood met amandelschaafsel. Laat het deeg nog 10 minuten narijzen en bak het dan in circa 20 minuten mooi bruin en gaar.Brunchgerecht voor 4-8 personen
Variatie
Bestrooi het brood met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
115 g
vet
14 g
Kcal
710