Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paastaart

Paastaart

Paastaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1/2 pak digestive biscuits
  • 50 gram gesmolten boter
  • 6 blaadje gelatine
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram crèmehoning
  • gemengde gevulde paaseitjes (wit, melk en puur), gehalveerd
  • springvorm 20 cm Ø
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Maal de biscuits fijn in een keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij tot alles goed is vermengd. Bekleed de springvorm met vershoudfolie en druk het biscuitmengsel goed aan op de bodem. Laat opstijven in de koelkast. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
Bereiden
Verwarm het citroensap en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze is opgelost. Laat niet koken. Klop de mascarpone met de yoghurt en honing door elkaar en klop het gelatinemengsel er goed en gelijkmatig doorheen. Giet dit in de springvorm en schud even zodat grote luchtbellen verdwijnen. Laat de taart afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur opstijven. Neem de taart uit de vorm en decoreer met paaseitjes.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
62 g
vet
45 g
Kcal
713