1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pad Thai

Pad Thai

Pad Thai product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram noedels
  • 2 eetlepel ongezouten pinda’s
  • 4 eetlepel wokolie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepel limoensap
  • 4 eetlepel tamarindepasta, aangelengd met een beetje water
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Kook de noedels. Giet ze af en spoel er koud water over zodat ze niet te gaar worden. Rooster de pinda’s in een hete droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
Bereiden
Verhit olie in een wok en bak de knoflook, ui, en pepers. Schep het geklutste ei erdoor en laat dit al roerend stollen. Voeg de oestersaus, suiker, limoensap en tamarinde toe en verhit dit geheel goed. Schep de taugé en noedels erdoor en roerbak 2-3 minuten. Garneer met de pinda’s en koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 52 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie