1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelen­carpaccio met truffeldressing

Paddenstoelen­carpaccio met truffeldressing

Paddenstoelen­carpaccio met truffeldressing product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g grote blanke champignons
  • 4 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1/2 theel. mosterd
  • 1 theel. honing
  • 2 eetl. truffelolie of notenolie
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui, in smalle ringen of fijngesnipperd
  • 50 g gepelde walnoten
Voorbereiden
Borstel de champignons schoon en snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Leg ze in een vergiet, overgiet ze met kokend water, laat uitlekken en dep ze droog. Leg de plakjes dakpansgewijs op 4 borden. Meng een dressing van de arachide- of zonnebloemolie, mosterd, honing, truffelolie en peper.
Bereiden
Schenk de dressing over de champignons. Verdeel de rode ui erover. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan en verdeel ze over de carpaccio.
Variatie
Lekker met geroosterd witbrood of geroosterde plakken stokbrood.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 315
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie