Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 250 milliliter karnemelk
  • frituur- of zonnebloemolie
  • 50 gram walnoten
  • 1 krop eikenbladsla, blad iets kleiner gescheurd
  • 200 gram oesterzwammen, schoongeveegd
  • 200 gram kastanjechampignons, schoongeveegd
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes of 1/2 theelepel gedroogd
  • vergiet of zeef, bekleed met keukenpapier
Bereiden
Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Kluts de eidooiers en meng ze met het zelfrijzend bakmeel, de helft van de peterselie, zout en peper. Giet al roerend de karnemelk erbij en klop tot een glad beslag. Gebruik eventueel een staafmixer zodat het beslag echt glad wordt. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en neem uit de pan. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Verdeel de sla met de dressing over de borden. Haal met een vork hele paddenstoelen door het beslag, laat uitlekken en bak ze in de hete olie in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Leg ze even in het vergiet om uit te laten lekken. Verdeel de paddenstoelen met de noten over de sla en bestrooi met de overige peterselie.
Variatie
• Neem rucola in plaats van eikenbladsla. • Vervang de helft van de olijfolie in de dressing door notenolie.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
34 g
vet
41 g
Kcal
570