Paddenstoelenminestrone met knoflookcrostini - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenminestrone met knoflookcrostini

Paddenstoelenminestrone met knoflookcrostini

Paddenstoelenminestrone met knoflookcrostini product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g rauwe ham, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. versgehakte rozemarijn of 1 theel. gedroogd
  • 1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 300 g witte bonen (pot of blik), uitgelekt en afgespoeld
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de crostini:
  • 4 plakken stokbrood of ciabatta
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
Voorbereiden
Borstel of veeg de paddenstoelenschoon. Halveer de kastanjechampignons,snijd de oesterzwammen inbrede repen en de shiitakes eventueeliets kleiner. Bestrijk voor de crostini hetbrood aan beide kanten met olijfoliewaaraan de knoflook is toegevoegd.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppanen bak hierin de ui en hamreepjes2 minuten. Voeg de knoflook enrozemarijn toe en bak nog 2 minuten.Schep de paddenstoelenerbij, giet de bouillon erop enkook de soep zachtjes 5 minuten.Verwarm de ovengrill. Meng debonen door de soep en verwarmzonder te koken. Voeg zout enpeper naar smaak toe. Leg debroodsneetjes onder de ovengrillen rooster ze licht aan beide kanten.Serveer ze op of bij de soep.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
21 g
vet
23 g
Kcal
360