1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenpasteitje

Paddenstoelenpasteitje

Paddenstoelenpasteitje product foto
  • Ingredienten:

  • 4 pasteibakjes
  • 300 gemengde paddenstoelen
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm
  • 50 gram bloem
  • 125 milliliter wijn
  • 250 milliliter groente- of kruidenbouillon
  • 25 gram walnoten grof gehakt
  • 2 eetlepel gehakte platte peterselie
Bereiden
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en scheur of snijd grotere exemplaren iets kleiner. Verhit de boter en bak hierin de helft van de paddenstoelen en tijm. Strooi de bloem erover en roer goed. Giet de wijn erbij en roer. Voeg al roerend in gedeelten de bouillon toe. Meng daarna de rest van de paddenstoelen erdoor en kook zachtjes circa 3 minuten. Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Schep de ragout in de pasteibakjes en bestrooi met de noten en peterselie.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 24 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie