1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenpizza

Paddenstoelenpizza

Paddenstoelenpizza product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak (500 gram) witbroodmix
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 centimeter
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in grove stukken
  • 2 eetlepels grof gehakte platte peterselie
  • bloem om te bestuiven
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 20 gram rucola
Bereiden
Kneed de broodmix, kruiden en 1 eetlepel olie tot een soepel deeg en laat circa 15 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op de hoogste stand, bij voorkeur 230ºC. Verhit de rest van de olie en bak hierin de spekreepjes en knoflook circa 5 minuten. Neem van de warmtebron en schep de bosui, paprika, paddenstoelen en peterselie erdoor. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 ronde pizzabodems van circa 30 cm Ø. Beleg met de gezeefde tomaten, het paddenstoelenmengsel en de kaas. Bestuif een bakplaat met bloem en bak de pizza’s hierop na elkaar in de oven in 10-15 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en bestrooi met wat rucola.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 720
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie