Paddenstoelenrisotto - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en fijngesneden
  • 1 theel. tijm
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml warme groentebouillon van tablet
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten op lage stand zacht en lichtbruin. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en roerbak op middelhoog vuur nog 2 minuten. Voeg de rijst toe en roer een minuut door. Giet de bouillon beetje bij beetje al roerende door de rijst en laat op middelhoge stand koken. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de rijst de voorgaande heeft opgenomen. Blijf circa 20 minuten roeren tot de rijst beetgaar is. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
41 g
vet
12 g
Kcal
295