Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes

Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes

Paddenstoelensoep met walnoot-gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 uitje fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 1 laurierblad
  • 250 gemengde paddestoelen schoongemaakt en in kleine stukjes
  • 100 gram knolselderij geschild en in kleine blokjes
  • 1 potje wildfond (250ml)
  • 200 gram (kalfs)gehakt
  • 50 gram walnoten licht geroosterd en fijngehakt
  • 1 snufje nootmuskaat of foelie
Bereiden
Verwarm op lage stand de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de kruiden, paddenstoelen en knolselderij toe en roerbak nog een paar minuten. Giet de wildfond erbij en leng aan met een halve liter kokend water. Laat de soep op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken. Kneed ondertussen voor de balletjes het gehakt met de walnoten, zout, peper en nootmuskaat goed door en vorm er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de bouillon in circa 2 minuten garen. Bestrooi de soep met bieslook en versgemalen peper.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
4 g
vet
24 g
Kcal
310