1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

Paddenstoelenterrine met kaas en amandel product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 6 eieren
  • 200 gram magere kwark
  • 75 gram blanke amandelen, grof gehakt
  • 100 gram geraspte oude (boeren)kaas
  • 1 bosje gehakte peterselie
  • 1 eetlepel olijf- of wokolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Veeg de paddenstoelen schoon en houd 100 gram apart. Snijd de grotere paddenstoelen iets kleiner. Verhit de boter en bak hierin de knoflook en paddenstoelen 2-3 minuten. Voeg de sojasaus en peper toe en bak nog even totdat het vocht verdampt is. Klop de eieren los met de kwark. Voeg de amandelen en de helft van de kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de gebakken paddenstoelen in 4 lage ovenschaaltjes. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar. Bak intussen de rest van de paddenstoelen in de olie en garneer de terrines ermee. Bestrooi met de overige peterselie. Lekker met tomatensoep.
Variatie
Voeg eens 1 rode paprika, in miniblokjes gesneden, toe aan de paddenstoelen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 502
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie