Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Palet van Hollandse groenten en krokant rookvlees

Palet van Hollandse groenten en krokant rookvlees

Palet van Hollandse groenten en krokant rookvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 dikke of 2 dunne preistelen, gewassen en in stukken
  • 100 g sperziebonen
  • 200 g bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 2 wortels, geschild en in repen
  • 1 venkelknol, in parten
  • 2 eetl. olie
  • 200 g rookvlees
  • 2 takjes selderij, fijngehakt
  • 3 eetl. mosterddressing
Bereiden
Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de groenten elk apart in circa 3 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit het water en leg ze even in een bak koud water. Doe over in een vergiet en laat goed uitlekken. Verwarm de olie in een koekenpan en bak het rookvlees op lage stand knapperig. Rangschik de groenten op borden en versnipper het rookvlees erover. Bestrooi met wat peper en selderij. Druppel de mosterddressing erover.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
7 g
vet
15 g
Kcal
220