Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Palet van verse kazen met een bessencoulis

Palet van verse kazen met een bessencoulis

Palet van verse kazen met een bessencoulis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g rode bessen
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. citroensap
  • verse kazen naar keuze zoals hüttenkäse, geitenroomkaas en ricotta
  • 2 eetl. blauwe bessen
  • 1 takje munt
Bereiden
Pureer de rode bessen (houd enkele takjes achter voor garnering), de suiker en het citroensap met een staafmixer tot een saus. De saus kan eventueel gezeefd worden. Maak van de kazen quenelles met twee vochtig gemaakte dessertlepels en leg van elke soort kaas een quenelle op de borden. Garneer met wat blauwe en rode bessen en een paar muntblaadjes en giet er een beetje van de saus omheen.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
7 g
vet
10 g
Kcal
150