Pan bagnat - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pan bagnat

Pan bagnat

Pan bagnat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 Italiaanse bollen
  • 10 eetl. olijfolie
  • 8 plakken salami
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 75 g rucola, iets kleiner gesneden
  • 8 plakjes mortadella
  • 4 trostomaten, in plakjes
  • handvol blaadjes basilicum
  • zout
  • versgemalen peper
  • plasticfolie
Bereiden
Snijd de kapjes van de broodjes. Bewaar ze. Hol de broodjes uit (het broodkruim wordt niet meer gebruikt). Bestrijk de binnenkant van de broodjes met olijfolie. Vul de broodjes met laagjes. Begin met salami met daarop mozzarella, rucola, mortadella, tomaat, basilicum, zout en peper. Druppel, als de broodjes helemaal gevuld zijn, nog wat olijfolie over de inhoud. Zet de broodkapjes erop. Druk alles goed aan en verpak het brood strak in plasticfolie. Dit kan een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken. Leg het brood in de koelkast. Pak het er vlak voor het serveren uit en snijd het met een scherp mes in punten.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
22 g
vet
59 g
Kcal
715