Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Panforte

Panforte

Panforte product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 milliliter honing
  • 100 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 100 gram gedroogde dadels, fijngesneden
  • 50 gram gekonfijte gember (bak- of stemgember)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • evt. poedersuiker om te bestuiven
  • lage taartvorm of bakplaat, met bakpapier
Bereiden
Breng de honing met de suiker aan de kook en laat op een lage stand in een paar minuten inkoken tot een heldere siroop. Als een druppel siroop in koud water stevig wordt, is de siroop goed. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Rooster de amandelen en hazelnoten licht in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de gesmolten chocolade met de siroop, noten, zuidvruchten en gember. Zeef de cacao en bloem erboven. Voeg de kaneelpoeder en een snuf versgemalen peper toe en meng alles goed door elkaar. Schep dit mengsel in de taartvorm of op de bakplaat en bak circa 30 minuten in het midden van de oven. Laat de koek afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker. Snijd de panforte in dunne repen. Lekker bij sterke koffie met likeur.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
65 g
vet
21 g
Kcal
495