1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Panforte

Panforte

Panforte product foto
  • Ingredienten:

  • 100 milliliter honing
  • 100 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 100 gram gedroogde dadels, fijngesneden
  • 50 gram gekonfijte gember (bak- of stemgember)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • evt. poedersuiker om te bestuiven
  • lage taartvorm of bakplaat, met bakpapier
Bereiden
Breng de honing met de suiker aan de kook en laat op een lage stand in een paar minuten inkoken tot een heldere siroop. Als een druppel siroop in koud water stevig wordt, is de siroop goed. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Rooster de amandelen en hazelnoten licht in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de gesmolten chocolade met de siroop, noten, zuidvruchten en gember. Zeef de cacao en bloem erboven. Voeg de kaneelpoeder en een snuf versgemalen peper toe en meng alles goed door elkaar. Schep dit mengsel in de taartvorm of op de bakplaat en bak circa 30 minuten in het midden van de oven. Laat de koek afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker. Snijd de panforte in dunne repen. Lekker bij sterke koffie met likeur.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 495
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie