Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pangasiusfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

Pangasiusfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

Pangasiusfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 venkelknollen
  • 2 vleestomaten, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 25 gram boter, in vlokjes
  • 540 gram pangasiusfilet, vismarine
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie of vloeibaar bakproduct
  • 100 milliliter visbouillon of witte wijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • evt. mespuntje suiker
  • lage ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het groen van de venkel, bewaar het en snijd de knollen in vieren. Kook ze 5 minuten in water met zout, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Leg de venkelparten naast elkaar in de ovenschaal, verdeel er de tomatenblokjes over en bestrooi met wat zout. Hak het venkelgroen fijn en meng met paneermeel, kaas en peper en strooi dit over de tomaat. Verdeel de boter erover en zet de venkel 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Haal de filets door de bloem en bak ze 2-3 minuten per kant in de olijfolie. Schep ze uit de pan, houd ze warm en voeg de visbouillon, kappertjes en eventueel een mespuntje suiker aan het bakvet toe. Serveer de vis met de kappertjesjus bij de venkelschotel.Pangasius van Vismarine heeft het ASCkeurmerk. Daarmee voldoet de kweek van deze vis aan strenge regels die zijn vastgesteld in nauw overleg met onder meer het WNF, kwekers, wetenschappers én supermarkten.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
18 g
vet
23 g
Kcal
420