Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Panna cotta met vanille en citroen

Panna cotta met vanille en citroen

Panna cotta met vanille en citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 blaadje gelatine
  • 250 milliliter melk
  • 250 milliliter room
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 2 eetlepel suiker of honing
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel vers citroensap
Bereiden
Week de gelatine in koud water. Breng de melk met de room, het vanillestokje en de suiker aan de kook. Laat circa 5 minuten trekken op een lage stand tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer citroenschil en -sap erdoor en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Giet de room in de puddingvormpjes en laat verder afkoelen. Laat de panna cotta in minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de puddinkjes op bordjes en serveer eventueel met wat versgesneden sinaasappel of aardbeien.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
13 g
vet
13 g
Kcal
200