Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoek gevuld met spek en appel

Pannenkoek gevuld met spek en appel

Pannenkoek gevuld met spek en appel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g plakjes ontbijtspek, in reepjes
  • 2-3 eetl. vloeibaar bakproduct of zonnebloemolie
  • 1 elstar appel, gewassen en in partjes
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 400 g meergranen pannenkoekenmix
  • 900 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
Bereiden
Verwarm de koekenpan en bak het spek in circa 3 minuten op middelhoge stand knapperig. Voeg een eetlepel bakproduct en de appelpartjes toe en laat ze al roerbakkend een beetje bruinen. Schep vervolgens de rozijnen erdoor en doe alles over in een kom. Klop de pannenkoekenmix met de melk en de eieren tot een glad beslag. Verwarm steeds een klein beetje van de rest van het vloeibaar bakproduct in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat goed heet worden. Bak 4 dikke pannenkoeken houd ze warm onder folie of op een pan met een laagje kokend water. Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de vulling erover. Klap de pannenkoeken 2 keer dubbel.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
92 g
vet
34 g
Kcal
805