1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoek met chocoladefudge

Pannenkoek met chocoladefudge

Pannenkoek met chocoladefudge product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • 50 gram suiker
  • 250 milliliter melk
  • 2 eieren losgeklopt
  • 30 gram boter gesmolten
  • 3 eiwitten
  • poedersuiker
  • boter of olie om in te vetten
  • 150 gram pure chocolade fijngehakt
  • 30 gram roomboter
  • 2 eetlepel honing
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 125 milliliter kookroom
Bereiden
Meng het zelfrijzend bakmeel met cacaopoeder en suiker. Klop de melk met de eieren en de gesmolten boter. Giet dit mengsel al kloppend in een kuiltje van het meel en klop er een glad beslag van. Dek af en zet circa 15 minuten apart. Klop de eiwitten in een vetvrije kom half stijf. Spatel ze in gedeelten luchtig door het beslag. Bak pannenkoeken in een ingevette koekenpan. Bedek de gebakken pannenkoeken met een theedoek en leg er bakpapier tussen tegen het plakken. Verwarm al roerend de ingrediënten voor de fudge zonder te koken tot het mengsel wat dikker wordt. Serveer de pannenkoeken met de fudge en bestrooi ze met poedersuiker.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 117 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 1000
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie