1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoeken met spek

Pannenkoeken met spek

Pannenkoeken met spek product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel of bloem
  • 200 milliliter sojamelk
  • 200 milliliter appelsap
  • 200 milliliter bruisend mineraalwater
  • zonnebloem- of maisolie
  • 100 gram ontbijt- of katenspek
  • evt. honing
Bereiden
Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een klein scheutje olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek.
Variatie
• Voeg eens een geprakte banaan toe aan het beslag. • Voeg 2 zakjes vanillesuiker toe aan het beslag en gebruik (diepvries)bosvruchten als vulling. • Je kunt de pannenkoek ook bakken in (Wajang) margarine in plaats van olie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 70 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie