Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoeken met spek

Pannenkoeken met spek

Pannenkoeken met spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel of bloem
  • 200 milliliter sojamelk
  • 200 milliliter appelsap
  • 200 milliliter bruisend mineraalwater
  • zonnebloem- of maisolie
  • 100 gram ontbijt- of katenspek
  • evt. honing
Bereiden
Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een klein scheutje olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek.
Variatie
• Voeg eens een geprakte banaan toe aan het beslag. • Voeg 2 zakjes vanillesuiker toe aan het beslag en gebruik (diepvries)bosvruchten als vulling. • Je kunt de pannenkoek ook bakken in (Wajang) margarine in plaats van olie.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
70 g
vet
12 g
Kcal
445