Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoeken taart!

Pannenkoeken taart!

Pannenkoeken taart! product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Maak (voor circa 10 personen) 2 keer het basisrecept en bak hiervan circa 20 middelgrote (24 cm Ø) pannenkoeken. Laat een koekenpan met antiaanbaklaag eerst goed heet worden en smeer de rand van de pan steeds in met een kwastje boter. Zo krijgen de pannenkoeken lekker knapperige randen. Laat de pannenkoeken uitgespreid op een bakplaat afkoelen. Klop voor de vulling 500 ml slagroom stijf met 3 eetlepels fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker. Zet in de koelkast om op te stijven. Klop 3 eiwitten met 2 eetlepels fijne suiker of poedersuiker glanzend en stevig. Prak 150 gram frambozen fijn met een paar druppels citroensap. Schep de frambozen voorzichtig door de slagroom en schep als laatste de eiwitten voorzichtig door de room tot een luchtige mousse. Laat nog circa 15 minuten rusten in de koelkast. Leg de eerste pannenkoek op een plat bord. Schep hier voorzichtig een paar toefjes frambozenmousse op. Bestuif royaal met poedersuiker en leg er een paar verse frambozen op. Dek af met de volgende pannenkoek. Vervolg deze stappen tot de laatste pannenkoek. Bestuif vlak voor het serveren alleen de bovenste pannenkoek met poedersuiker en decoreer met frambozen en besjes.
Variatie
Je kunt deze pannenkoekentaart ook vullen met een chocolademousse. Decoreer hem dan met bessen, frambozen en chocoladekrullen.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
28 g
vet
25 g
Kcal
380