1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Panzanella (Toscaanse broodsalade)

Panzanella (Toscaanse broodsalade)

Panzanella (Toscaanse broodsalade) product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ciabattabroodje of grof witbrood, zonder korst
  • 1 pomodoritomaat, in dunne plakken of blokjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum en enkele blaadjes
  • 1 eetlepel zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 teentje teentje knoflook, geperst
Bereiden
Verdeel het brood in stukjes en besprenkel deze licht met koud water, niet te veel want dan wordt het brood slap. Meng de tomaat, ui, komkommer, bleekselderij, kappertjes, gehakte basilicum en olijven door het brood. Meng de ingredienten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dressing luchtig door de salade. Zet de salade 15 minuten apart (niet in de koelkast) zodat de smaken goed intrekken. Verdeel voor het serveren de basilicumblaadjes erover.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 615
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie