Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Panzanella (Toscaanse broodsalade)

Panzanella (Toscaanse broodsalade)

Panzanella (Toscaanse broodsalade) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ciabattabroodje of grof witbrood, zonder korst
  • 1 pomodoritomaat, in dunne plakken of blokjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum en enkele blaadjes
  • 1 eetlepel zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 teentje teentje knoflook, geperst
Bereiden
Verdeel het brood in stukjes en besprenkel deze licht met koud water, niet te veel want dan wordt het brood slap. Meng de tomaat, ui, komkommer, bleekselderij, kappertjes, gehakte basilicum en olijven door het brood. Meng de ingredienten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dressing luchtig door de salade. Zet de salade 15 minuten apart (niet in de koelkast) zodat de smaken goed intrekken. Verdeel voor het serveren de basilicumblaadjes erover.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
33 g
vet
50 g
Kcal
615