Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paprikachutney

Paprikachutney

Paprikachutney product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 rode of oranje paprika\'s
  • 1 rode ui
  • 125 milliliter wiitewijnazijn
  • 100 gram suiker
  • 3 eetlepel blanke rozijnen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 takje tijm
  • 1 snufje zout
Bereiden
Snijd 3 rode of oranje paprika’s zonder zaadjes in blokjes en snipper 1 rode ui. Breng in een pan met dikke bodem de paprika, ui, 125 ml wittewijnazijn, 100 gram suiker, 3 eetlepels blanke rozijnen, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 2 takjes tijm en een snufje zout aan de kook. Laat zachtjes 15 minuten inkoken en roer af en toe. Test de dikte door een lepeltje op een koud bordje te scheppen: chutney is wat steviger dan jam. Schep de warme chutney in een schone pot met deksel en laat die omgekeerd afkoelen. Lekker bij vlees of geitenkaas.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
9 g
vet
25 g
Kcal
175