Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

Paprikasoep met rundvlees en rode wijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram runderpoelet
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 150 milliliter rode wijn
  • 1 liter vleesbouillon (van tablet)
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen), zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 stokbrood, in plakken
  • olijven- of tomatentapenade
  • kruidenkaas
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten mee. Giet de wijn en bouillon erbij en laat de soep met het deksel op de pan 1,5-2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is. Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de paprika en kruiden toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met stokbrood, tapenade en kruidenkaas.
Variatie
• Vervang de tomatenpuree door 1 blik gepelde tomaten (met sap) en neem 1,2 l vleesbouillon. • Maak de soep iets pittiger en voeg 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes, toe.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
51 g
vet
25 g
Kcal
565