Parelhoen met garnalen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Parelhoen met garnalen

Parelhoen met garnalen

Parelhoen met garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram parelhoenfilet
  • 50 gram blanke amandelen
  • 2 eetlepel sherry
  • 2 teentje teentjes knoflook, gepeld
  • 25 gram pure chocolade
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 bosje peterselie
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 4 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • aluminiumfolie
Bereiden
Bestrooi de parelhoenfilet met zout en peper. Maal de amandelen met de sherry, knoflook, chocolade, cayennepeper en de helft van de peterselie tot een gladde massa. Zet dit apart. Verhit de olijfolie en bak hierin de parelhoenfilets rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Fruit de sjalotjes in het bakvet. Meng de tomatenblokjes, wijn en kippenbouillontablet erdoor en stoof zachtjes 5 minuten. Schep de amandelmassa erdoor en leg de parelhoenfilets in de saus. Laat ze hierin 8 minuten garen. Hak de rest van de peterselie. Schep de helft van de garnalen door de saus. Serveer de parelhoenfilets met de saus. Leg de rest van de garnalen bestrooid met peterselie op het vlees. Lekker met rijst met gebakken reepjes serranoham en diepvriestuinbonen.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
13 g
vet
42 g
Kcal
665