Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Parijse uiensoep

Parijse uiensoep

Parijse uiensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram uien, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, waarvan 2 fijngehakt
  • 200 milliliter witte wijn
  • 30 gram bloem
  • 600 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of
  • 1 theelepel gedroogd
  • 4 dikke sneetjes stokbrood
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 100 gram brie
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en fijngehakte teentjes knoflook op een lage stand. Laat circa 10 minuten zachtjes smoren. Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij en kook zachtjes circa 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Verwarm de ovengrill en rooster het stokbrood kort onder de grill. Halveer het overgebleven teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met de mosterd en leg de plakjes brie erop. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg het sneetje stokbrood erop en laat de kaas smelten onder de grill.
Variatie
Vervang gele uien door rode uien. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische variant. In plaats van brie is geraspte gruyère ook lekker.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
23 g
vet
17 g
Kcal
315