1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Parmaschnitzels in groenekool

Parmaschnitzels in groenekool

Parmaschnitzels in groenekool product foto
  • Ingredienten:

  • 8 bladeren savooie of groene kool
  • 400 gram varkensschnitzels
  • 8 plakje parmaham of andere Italiaanse rauwe ham
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 25 gram boter in blokjes
  • 500 gram pastinaak geschild en in partjes
  • 50 gram boter
  • 50 gram rietsuiker
  • Eventueel cocktailprikkers aluminiumfolie
Bereiden
Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren 1 minuut. Giet ze af en laat afkoelen in koud water. Snijd de harde kern weg maar laat de bladeren heel. Verwarm de oven voor op 180°C. Sla de schnitzels wat platter (of vraag de slager dat te doen) en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Bekleed ze met 2 plakken parmaham. Leg de koolbladeren twee aan twee op het werkblad en leg hierop de schnitzel. Rol ze samen op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal. Steek eventueel vast met cocktailprikkers. Schenk de witte wijn erlangs en verdeel de boter erover. Dek af met aluminiumfolie en bak circa 20 minuten in de oven. Neem de laatste 5 minuten het folie weg. Laat intussen de pastinaak met de boter en suiker in 20 minuten op een lage stand karamelliseren met het deksel op de pan. Roer af en toe en breng de pastinaak op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met aardappelpuree.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 376
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie