1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta ‘al uovo’ met spek

Pasta ‘al uovo’ met spek

Pasta ‘al uovo’ met spek product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g pasta al uovo (eierpasta), koelvers
  • zout
  • 3 eetl. olijfolie
  • 250 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 (romano) tomaten zonder pitjes, in kleine blokjes
  • 1 eetl. honing
  • 1 kippenbouillonblokje
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gemengde gehakte kruiden zoals tijm, basilicum en oregano (vers of diepvries) of 1/2 eetl. gedroogd
  • 2 eetl. gehakte bladselderij
  • geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiden
Kook de pasta in water met zout en 2 eetlepels olijfolie beetgaar. Giet de pasta af en schud deze even op.
Bereiden
Verhit de rest van de olijfolie, voeg het spek toe en bak dit licht krokant. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit tot het glazig ziet. Schep de tomaatjes, de honing, het bouillonblokje en de peper erdoor en stoof zachtjes 5 minuten. Voeg de kruiden en de gekookte pasta toe en schep even om. Serveer het gerecht op diepe borden bestrooid met selderij en kaas.
Variatie
Lekker met stokbrood en een groene salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie