Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met bloemkool, broccoli en tonijn

Pasta met bloemkool, broccoli en tonijn

Pasta met bloemkool, broccoli en tonijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram bloemkool, in roosjes 3
  • 300 gram broccoli, in roosjes
  • 400 gram penne of schelpjespasta
  • 2 eetlepel zonnebloem- of pijnboompitten
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
Bereiden
Kook de bloemkool en broccoli 3 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Kook de pasta beetgaar. Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Roerbak de knoflook, bloemkool en broccoli in de olijfolie. Voeg de helft van de pitten, de gedroogde tomaten de tonijn toe en roerbak 3 minuten. Schep de pasta erdoor en bestrooi voor het serveren met de rest van de zonnebloempitten. Besprenkel eventueel met nog wat tonijn- of tomatenolie.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
76 g
vet
22 g
Kcal
645