Pasta met bospaddenstoelen en rauwe ham - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met bospaddenstoelen en rauwe ham

Pasta met bospaddenstoelen en rauwe ham

Pasta met bospaddenstoelen en rauwe ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram pasta (groene tagliatelle of spaghetti)
  • 150 gram rauwe ham, in repen
  • 400 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 75 milliliter olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel pesto
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de pasta met zout beetgaar. Bak de ham in een droge pan krokant. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd de grotere exemplaren iets kleiner. Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de knoflook, rode peper en ui circa 3 minuten. Bak de paddenstoelen op een hoge stand circa 3 minuten mee. Meng de rest van de olijfolie met de pesto. Serveer de pasta met de paddenstoelen. Besprenkel met de pesto-olie en bestrooi met de ham en Parmezaanse kaas.
Variatie
Vervang rauwe ham door gekookte ham of magere gerookte spekblokjes.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
57 g
vet
32 g
Kcal
650