1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met groene groenten

Pasta met groene groenten

Pasta met groene groenten product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram pasta (penne of fusilli)
  • 250 gram broccoli in roosjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 125 gram peultjes of sugarsnaps
  • 125 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel groente- of kruidenbouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 100 gram gorgonzola in blokjes of geraspte belegen kaas
Bereiden
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Stoom intussen boven een pan kokend water in een vergiet of stoommandje de broccoli, courgette en peultjes 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. Kook de doperwten 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verwarm de olie met de bouillon. Voeg de groenten toe, schep om en verwarm. Giet de kookroom erbij en voeg de gemengde kruiden, zout en peper toe. Verwarm zonder te koken. Giet de pasta af. Schep de groentesaus op de pasta en verdeel de kaas erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 600
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie