1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g diepvries- of verse tuinbonen, gedopt
  • 400 g penne of fusilli (spiraaltjespasta)
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 6 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 200 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 1 eetl. gehakte verse tijm
Bereiden
Kook de tuinbonen, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger de velletjes van diepvries tuinbonen (dubbeldoppen). Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Verwarm 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de knoflook, bosui, ansjovis en citroenrasp. Schep de rest van de olie en de tomaten met de helft van de tijm erdoor en bak 3-4 minuten. Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 81 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie