Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g diepvries- of verse tuinbonen, gedopt
  • 400 g penne of fusilli (spiraaltjespasta)
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 6 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 200 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 1 eetl. gehakte verse tijm
Bereiden
Kook de tuinbonen, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger de velletjes van diepvries tuinbonen (dubbeldoppen). Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Verwarm 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de knoflook, bosui, ansjovis en citroenrasp. Schep de rest van de olie en de tomaten met de helft van de tijm erdoor en bak 3-4 minuten. Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
81 g
vet
28 g
Kcal
655