1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met kip, groene groenten en Goudse kaas

Pasta met kip, groene groenten en Goudse kaas

Pasta met kip, groene groenten en Goudse kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg penne of fusillipasta
  • 750 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1,2 kg kipfilet, in reepjes of blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 8 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. groene pesto
  • 75 g rucola, grof gehakt
  • 3 eetl. balsamicoazijn of citroensap
  • 250 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 400 g Goudse belegen kaas, in miniblokjes of grof geraspt
Voorbereiden
Kook de pasta beetgaar. Blancheer intussen de broccoliroosjes 2 minuten en giet ze af. Bak de kipfilet bestrooid met zout en peper en de knoflook in 4 eetlepels olijfolie 10 minuten in een wok of hapjespan. Meng de pesto erdoor. Schep de broccoli, rucola, balsamicoazijn en de afgegoten pasta luchtig door het kipmengsel. Serveer de pasta met de kers-tomaten en de kaas en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Het gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Variatie
- Vervang 200 gram kipfilet door reepjes salami of Parmaham.- Neem in plaats van broccoli diepvries doperwten en vervang Goudse kaas door plakjes mozzarella of gorgonzola.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 67 g
  • koolhydraten
  • 97 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 1005
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie