Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

Pasta met peultjes, citroen en verse kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g peultjes, afgehaald
  • 400 g tagliatelle (koelvers)
  • 1/2 zakje rucola (ca. 40 g)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • (zee)zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Halveer de peultjes eventueel, kook ze 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Kook de pasta beetgaar en giet af. Snijd de rucola eventueel iets kleiner. Verwarm de olijfolie met het citroensap en de peultjes. Voeg zout en peper toe en schep de pasta, rucola en ricotta erdoor. Serveer de pasta bestrooid met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
74 g
vet
27 g
Kcal
670