1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met pikante pompoen en ricotta

Pasta met pikante pompoen en ricotta

Pasta met pikante pompoen en ricotta product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram pompoen, geschild, in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 chilipepers, verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gram pasta (penne of tagliatelle)
  • handje (platte) peterselie, fijngehakt
  • 200 gram ricotta
Bereiden
Zet 400 gram pompoen afgedekt in de koelkast en gebruik deze voor recept 'Geroerbakte zoete aardappels met paddenstoelen'. Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2-3 minuten. Schep de pompoen erdoor en bak zachtjes 8-10 minuten. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Schep de pasta met 2-3 eetlepels kookvocht en de helft van de peterselie door het pompoenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie erop.
Variatie
• Neem hüttenkäse of roomkaas in plaats van ricotta.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 70 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie