1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met pompoen en rauwe ham

Pasta met pompoen en rauwe ham

Pasta met pompoen en rauwe ham product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 4 eetlepel gehakte peterselie
  • 500 gram pompoen geschild, in blokjes
  • nootmuskaat
  • 200 milliliter kippen of groentebouillon
  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram rauwe ham in reepjes
  • 200 milliliter kookroom
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg 2 eetlepels peterselie en de pompoen toe en bak dit circa 2 minuten mee. Bestrooi met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Giet 150 ml bouillon erbij en kook zachtjes circa 10 minuten tot de pompoen zacht is. Voeg zonodig meer bouillon toe. Kook de spaghetti. Roer de ham en de room door het pompoenmengsel en verwarm mee. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de rest van de peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 78 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie