1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met tomaten-auberginesaus

Pasta met tomaten-auberginesaus

Pasta met tomaten-auberginesaus product foto
  • Ingredienten:

  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 winterwortel, geschrapt, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g penne pasta
  • 2 aubergines, in dobbelstenen
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 100 g harde geitenkaas, geraspt
Bereiden
Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de bleekselderij en de winterwortel erdoor en bak deze even mee. Voeg de tomatenblokjes met sap en zout en peper toe en stoof de saus 15 minuten. Kook intussen de pasta. Verhit de rest van de olijfolie en roerbak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken. Meng de saus door de pasta. Strooi de aubergine, peterselie en kaas erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 86 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 640
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie