1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met tonijn, broccoli en bosui

Pasta met tonijn, broccoli en bosui

Pasta met tonijn, broccoli en bosui product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram pasta (penne of spiraaltjes)
  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas
  • 100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes
  • 2 eetlepels pesto
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 blikjes tonijnstukken op water, uitgelekt (Princes)
  • 1 citroen, in partjes
Bereiden
Kook de pasta beetgaar en kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Giet de pasta en broccoli af en laat uitlekken. Doe terug in de pan en voeg de ricotta, kaasblokjes en pesto toe. Verwarm zachtjes 2 minuten tot de kaas begint te smelten. Schep de bosui en tonijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de citroenpartjes.
Variatie
Vervang broccoli door diepvries doperwten en bosui door smalle reepjes prei of grof gesneden rucola. In plaats van boerenkaas en pesto is mosterdkaas ook lekker. Neem tomatensaus in plaats van ricotta.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 43 g
  • koolhydraten
  • 76 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 670
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie