In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met tonijn, broccoli en bosui

Pasta met tonijn, broccoli en bosui

Pasta met tonijn, broccoli en bosui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram pasta (penne of spiraaltjes)
  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas
  • 100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes
  • 2 eetlepels pesto
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 blikjes tonijnstukken op water, uitgelekt (Princes)
  • 1 citroen, in partjes
Bereiden
Kook de pasta beetgaar en kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Giet de pasta en broccoli af en laat uitlekken. Doe terug in de pan en voeg de ricotta, kaasblokjes en pesto toe. Verwarm zachtjes 2 minuten tot de kaas begint te smelten. Schep de bosui en tonijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de citroenpartjes.
Variatie
Vervang broccoli door diepvries doperwten en bosui door smalle reepjes prei of grof gesneden rucola. In plaats van boerenkaas en pesto is mosterdkaas ook lekker. Neem tomatensaus in plaats van ricotta.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
76 g
vet
20 g
Kcal
670