1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta ‘Niçoise’

Pasta ‘Niçoise’

Pasta ‘Niçoise’ product foto
  • Ingredienten:

  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 400 g pasta (penne of spaghetti)
  • 300 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 2 tomaten, in vieren
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 blik tonijn (ca. 180 g), uitgelekt
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in vieren
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
Bereiden
Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met zout en peper door de olijfolie. Kook de pasta beetgaar. Voeg de laatste 5 minutende sperziebonen bij de pasta. Giet pasta en bonen af. Schep het oliemengsel, de tomaten, olijven en tonijn door de pasta. Garneer met de eieren en bestrooi met peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 81 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 625
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie