Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta ‘Niçoise’

Pasta ‘Niçoise’

Pasta ‘Niçoise’ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 400 g pasta (penne of spaghetti)
  • 300 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 2 tomaten, in vieren
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 blik tonijn (ca. 180 g), uitgelekt
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in vieren
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
Bereiden
Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met zout en peper door de olijfolie. Kook de pasta beetgaar. Voeg de laatste 5 minutende sperziebonen bij de pasta. Giet pasta en bonen af. Schep het oliemengsel, de tomaten, olijven en tonijn door de pasta. Garneer met de eieren en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
81 g
vet
20 g
Kcal
625