1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta pancetta met komkommer en mozzarella

Pasta pancetta met komkommer en mozzarella

Pasta pancetta met komkommer en mozzarella product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g fusilli of farfalle
  • zout
  • 150 g pancetta, in grote stukken
  • 1/2 komkommer, met schil, in reepjes
  • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 2 eetl. gehakte verse basilicum
  • blaadjes basilicum voor garnering
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. honing
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. olijfolie
Bereiden
Kook de pasta met zout beetgaar en giet deze af. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Rooster de pancetta in een droge hete koekenpan krokant en zet deze apart. Klop voor de dressing de mayonaise los en klop er vervolgens de andere ingrediënten door. Schep de komkommerreepjes, ijsbergsla, mozzarella en basilicum door de pasta en meng de dressing erdoor. Garneer met de pancetta en blaadjes basilicum.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 755
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie