Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta pancetta met komkommer en mozzarella

Pasta pancetta met komkommer en mozzarella

Pasta pancetta met komkommer en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g fusilli of farfalle
  • zout
  • 150 g pancetta, in grote stukken
  • 1/2 komkommer, met schil, in reepjes
  • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 2 eetl. gehakte verse basilicum
  • blaadjes basilicum voor garnering
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. honing
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. olijfolie
Bereiden
Kook de pasta met zout beetgaar en giet deze af. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Rooster de pancetta in een droge hete koekenpan krokant en zet deze apart. Klop voor de dressing de mayonaise los en klop er vervolgens de andere ingrediënten door. Schep de komkommerreepjes, ijsbergsla, mozzarella en basilicum door de pasta en meng de dressing erdoor. Garneer met de pancetta en blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
58 g
vet
47 g
Kcal
755