In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta penne met walnoten en rucolapesto

Pasta penne met walnoten en rucolapesto

Pasta penne met walnoten en rucolapesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g walnoten
  • een handje rucola
  • 1 theel. verse tijmblaadjes + 8 takjes voor garnering
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 200 g penne pasta
Bereiden
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Maal de walnoten met de rucola, tijm, knoflook en olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af. Spoel onder koud water af tot ze lauw zijn en schep de pesto erdoor. Verdeel over hoge glaasjes of schaaltjes, zet een takje tijm erin en serveer met een vorkje.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
19 g
vet
12 g
Kcal
205