1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta roomtaart met kaas

Pasta roomtaart met kaas

Pasta roomtaart met kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g pastaschelpjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • 200 g geraspte oude, blauwe of geitenkaas
  • 1 zak gemengde sla
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes
  • 2 eetl. sladressing naar keuze
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Klop de eieren, crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen. Stort dit in een ingevette ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Vermeng de sla met de bleekselderij en dressing en serveer bij de pastataart.+ 30 minuten oventijd.
Variatie
Varieer door stukjes ham, spek of groenten toe te voegen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 74 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 820
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie