1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met gegrilde zalmfilet en avocado

Pastasalade met gegrilde zalmfilet en avocado

Pastasalade met gegrilde zalmfilet en avocado product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g penne of andere pastaschelpjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 rijpe avocado’s, (vruchtvlees) in kleine blokjes
  • 1/4 citroen (sap)
  • (eventueel) 150 g zeekraal
  • 3 eetl. rode pesto
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie
  • 400 g zalmfilet (Vismarine)
  • 2 eetl. zwarte olijven, in stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1/2 citroen, in partjes
Voorbereiden
Kook de pastaschelpjes in ruim water met zout beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Besprenkel de avocadoblokjes met citroensap en peper. Spoel eventueel de zeekraal af, haal lelijke stukjes weg en snijd in kleine stukken. Roer de pesto los met de olijfolie.
Bereiden
Bestrooi de stukken zalm met zout en peper en gril ze aan beide kanten in circa 5 minuten mooi bruin. Laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de pasta om met de avocadoblokjes, (zeekraal), pesto, olijven en bos­uitjes. Breng op smaak met zout, peper en wat druppels citroensap. Schep de pasta­salade op borden en leg de stukken zalm erop.
Variatie
Lekker met ciabatta.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 85 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 795
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie