1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten

Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten

Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g pasta (liefst koelvers)
  • 75 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 2 sinaasappels
  • 150 g gorgonzola
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • versgemalen peper
  • 3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 75 g rucola, iets kleiner gesneden
  • 200 g witte druiven, zonder pit
  • 1 bakje cherry-/kerstomaten, de helft ervan gehalveerd
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
Voorbereiden
Kook de pasta beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil en pers 2 sinaasappels.
Bereiden
Verwarm sinaasappelrasp en -sap en smelt hierin de gorgonzola. Roer de crème fraîche en een beetje peper erdoor. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep de warme pasta door de kaasdressing. Schep de bleekselderij, rucola, druiven, gehalveerde tomaten en olijven erdoor. Strooi de geroosterde amandelen erover en garneer met hele kerstomaatjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 72 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 685
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie