Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten

Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten

Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g pasta (liefst koelvers)
  • 75 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 2 sinaasappels
  • 150 g gorgonzola
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • versgemalen peper
  • 3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 75 g rucola, iets kleiner gesneden
  • 200 g witte druiven, zonder pit
  • 1 bakje cherry-/kerstomaten, de helft ervan gehalveerd
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
Voorbereiden
Kook de pasta beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil en pers 2 sinaasappels.
Bereiden
Verwarm sinaasappelrasp en -sap en smelt hierin de gorgonzola. Roer de crème fraîche en een beetje peper erdoor. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep de warme pasta door de kaasdressing. Schep de bleekselderij, rucola, druiven, gehalveerde tomaten en olijven erdoor. Strooi de geroosterde amandelen erover en garneer met hele kerstomaatjes.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
72 g
vet
34 g
Kcal
685