1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met makreel en asperges

Pastasalade met makreel en asperges

Pastasalade met makreel en asperges product foto
  • Ingredienten:

  • 350 g pasta (penne)
  • zout
  • 2 citroenen, geperst
  • 500 g groene asperges
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode of groene pesto
  • 4 makreelfilets, koelvers (Vismarine)
  • toefje peterselie
Voorbereiden
Kook de pasta beetgaar met zout en de helft van het citroensap in het kookvocht. Giet de pasta af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm. Kook ze in 4-5 minuten beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Schep de asperges, bosui, tomatenstukjes en olijfolie gemengd met pesto en de rest van het citroensap door de pasta. Voeg eventueel nog wat van de tomatenolie toe. Serveer de pasta met daarop de makreelfilet. Garneer met peterselie.
Variatie
In plaats van makreelfilet is gerookte haring (Vismarine) ook heel lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 740
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie