Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met makreel en komkommer

Pastasalade met makreel en komkommer

Pastasalade met makreel en komkommer product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g pastaschelpjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 gestoomde makreel
  • 1 komkommer, gewassen en in dobbelsteentjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bos dille of peterselie, fijngehakt
  • 4 eetl. yoghurtmayonaise
  • 2 theel. balsamico- of wittewijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Kook de pastaschelpjes in ruim water met zout beetgaar. Verwijder ondertussen zorgvuldig het vel en de graten van de makreel en pluk de visfilet in kleine stukjes. Giet de pasta af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken en afkoelen tot lauwwarm. Vermeng de pastaschelpjes met de makreel, komkommer, ui en verse kruiden. Roer de mayonaise los met de azijn en knoflook en schep dit goed door de pastasalade. Breng alles goed op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
75 g
vet
15 g
Kcal
525